Poděkování brigádníkům

V červnu se na Márově chalupě konalaIMG_4367IMG_4371 IMG_4506pravidelná brigáda, při které se, mimo jiné, dočkala opravy střecha od stodoly a byl vytvořen základ pro stěnu podpírající prodlouženou střechu chalupy. Ve stavbě se pak pokračovalo až do těchto dní.

Vyvrcholením letošní brigády byla tradiční akce, na kterou byli všichni brigádníci pozváni. O perfektní zábavu se – také již tradičně – postarala kapela Spektrum, která hrála do pozdních nočních hodin. Grilované skopové steaky byly fantastické, stejně tak jako ostatní občerstvení, které paní domácí ochotně pomohly připravit přítomné brigádnice. Zlatavý mok z pivovaru Rebel byl jako křen a nálada byla výborná. Povinným doplňkem večera byly mašle, které zdobily hlavy každého účastníka. Všem přítomným dámám to pochopitelně slušelo, pánové vypadali… inu – posuďte sami :o)

V sobotu ráno vyrazili ti, kteří se včas probudili, na houby. Ostatní začali s loupáním a krájením cibule. Po obědě vypuklo tradiční nakládání zelí. Do večera pak bylo naloženo 300kg krouhaného zelí smíchaného s 80kg cibule, 10kg soli, 1,5kg
kmínu a 1kg feferonek. V zimě přijde vhod!