Genius loci se vrátil do těchto stěn!!!

…to jsou slova kytaristy hradecké skupiny IMG_5036Spektrum, Jirky Kubáta, jimiž přesně vystihl atmosféru prvního koncertu v hospůdce Prorock, konaného 25. prosince 2013.

Vzhledem k tomu, že prostory hospůdky nebyly až do nedávné minulosti připraveny na pořádný rockový nářez, mělo místní pódium svou premiéru. Donedávna totiž nebyla hospůdka řádně stavebně dovybavena, aby hudební produkce nerušila okolí. Protihluková izolace nainstalovaná v minulém týdnu ale splnila svůj účel na výbornou a tak si více než 130 fanoušků rockové hudby přišlo na své. „Spektráci“, jak jim u Prorocka všichni říkají, osvědčili své 41ti leté zkušenosti a předvedli to nejlepší za svého repertoáru. Přítomní hosté pak postupně dokázali vytvořit tu známou atmosféru jonášovských koncertů, IMG_5185avšak na podstatně větším prostoru. Personál hospůdky se o své hosty staral s pečlivostí jemu vlastní (dokonce za použití dvou výčepů!), takže žízeň rozhodně nebyla. Poslední skladba dozněla přesně ve 21.59, tedy tak, aby bylo zadosti učiněno příslibu o nerušení nočního klidu.

Na další koncerty se můžeme těšit již na Silvestra, kdy v Prorockovi zahraje Vendeta a ještě ve stejném týdnu, 4. ledna, vystoupí místními velmi oblíbená kapela Pink Floyd Revival.

Tímto jsou všichni příznivci dobré muziky srdečně zváni, aby i oni přišli uspokojit svou touhu po skvělé muzice a opět pomohli vyvolat onoho ducha správné zábavy!